Robine van Tilburg
chef online
chef online
5 May 2024
Bijgewerkt: 5 May 2024
Zag jij al speculaaspastachocolade in de winkel liggen? Ik was zo gefascineerd dat ik er gewoon koekjes van gemaakt heb. Mijn speculaaspastachocolade-koekjes zijn zo lekker dat je ze gaat blijven maken!
Dit heb je nodig voor 12 koekjes:
- 60 g zachte boter
- 50 g speculaaspasta
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- een ei
- lekje vanillearoma
- 230 g zelfrijzende bloem
- snuf zout
- 150 g speculaaspastachocolade (+ 50 g voor de afwerking)
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Mix de zachte boter en de speculaaspasta samen met de suiker in je keukenmachine of met een handmixer. Klop tot het volledig gemengd is.
- Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Doe ook het vanillearoma erbij.
- Doe nu ook de bloem en het zout bij het natte beslag en roer onder elkaar met een pannenlikker tot het geheel net gemengd is. Kneed ook gerust met je handen.
- Hak tot slot ook je chocolade in stukjes en kneed alles onder het beslag.
- Dek het beslag af met folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Neem er een met bakpapier beklede bakplaat bij en rol deegballetjes ter grootte van een golfbal.
- Leg de koekjes zeker zo’n 5 cm uit elkaar op de bakplaat. Ze gaan nog uitzetten in de oven.
- Zet de koekjes voor 14 minuten in de oven.
- Druk wanneer de koekjes net uit de oven komen er nog een stukje chocolade in.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier